12 Ocak 2010 Salı

Görmemişin dolmalik biberi olmuş



Gormus oldugunuz dolmalik ve carliston biberleri turk marketinde gordugumde tepkim aynen soyle oldu; gozlerim faltasi gibi acik ve sesli bir sekilde  "AAAA dolmalik bibeeer!", ardindan carlistonlari gordum ve ayni sekilde "carliston bibeeer!" dedim. Sonra poset almak icin basimi yana cevirmemle kasadaki kizin bana bakip guldugunu gormem bir oldu. Tabi kaynar sular tepemden dokuldu o an! Cunku kizin bana guldugunu gorene kadar, o tepkileri sesli olarak verdigimin farkinda degildim :)
Simdi diyeceksinizki, bir insan carliston bibere hatta ozelliklede dolmalik bibere niye bu kadar sevinir ve sasirir? Anlatayim, eger 2,5 yil Amerika'nin turk marketi olmayan bir sehrinde yasamissaniz, ardindan da Avrupa'ya gelip alisma sureci, turk marketlerin yerlerinin ogrenilmesi, vs. derken gecen onca ayin ardindan hasret kaldiginiz "biber dolmasi" yapiminda kullanilan dolmalik biberleri gorunce iste boyle oluyorsunuz :)
Tabi, oralarda hic mi dolmalik biber yok diyeceksiniz. Var, var ama durumun vehametini nasil anlatsam bilemiyorum. Yani dolmalik biber var ama bizim bildigimiz dolma yapiminda kullanilan ince ve kucuk olanlardan yok! evet yok! kafam kadarlar yaa! kocamanlar! Amerika'da, o koskocaman dolmalik biberlerle dolma yapma gafletinde bulunmustum. Ben bir tane yiyip doymustum, Gokhan'da 1,5 yemisti sanirim. Zaten o da ilk ve son yapisim olmustu :)
Cok sukur simdi turk marketlerin bol oldugu bir yerde yasadigim icin boyle uzucu durumlarla karsilasmiyorum :) Ama oradaki arkadaslarima cok uzuluyorum, bu guzelliklerden mahrum kaldiklari icin  :)  Gerci biz buraya geldigimizde orada bir turk marketinin acildigindan bahsediyorlardi. Insallah boyle sebzeler de satiyordur. Arkadaslarimdan bahsetmisken onlar icin de birkac sey soylemek istiyorum.
"Tuba abla, Huri abla, Cigdem abla, Nergis ve Meryem sizleri cok ozledim, cocuklari da cok ozledim. Sayenizde orada hic yalnizlik cekmedim. Keske yine toplanip hep birlikte vakit gecirebilsek. Oraya ilk gittigimde boyle candan arkadaslar edinecegimi tahmin etmiyordum dogrusu. Allah'a emanet olun."

6 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Kıyamam ya sana simit yufka falan da çekiyor değil mi canınız :(

busra dedi ki...

eda, simiti hic soyleme cok fena oluyorum :( esimle surekli ah bi simit olsaydi da yeseydik deyip duruyoruz :) hatta gecen simit yaptim, cok ozledigimizden midir nedir
"-tadi cok yakin olmus bizim simitlere,
-evet evet bana da oyle geldi cok benziyor, vb." cumleleri kurup 3 ogun yaptigim simitleri yedik :)
yufka var cok sukur ama tabi taze taze yufkacidan aldigin gibi olmuyor, sert ve biraz kalinlar :(
aah ah! ben Turkiye'ye donmek istiyorum yaaa

Unknown dedi ki...

supeeeeeeeeeeeeer! looooooooove it!!! aferin kiz sana. gunume renk geldi valla. ellerine saglik. takipcinim artik insallah.
cigdem

busra dedi ki...

sagol cigdem abla. begenmene cok sevindim :) ay heyecanlandim yaa :)

ŞIKELLA dedi ki...

yurt dışında umarım türk marketleri dahada artarda arkadaşlarımız rahatca alışverişlerini yapabilsinler, özlem giderebilsinler

busra dedi ki...

ŞIKELLA, cani gonulden amiiin diyorum. :)