23 Ocak 2010 Cumartesi

Spaghetti Squash & Chicken Biryani



Spaghetti Squash'i Amerika'ya gidene kadar ne gormus ne de duymustum. Gerci bana kalsa yine haberimiz olmazdi bu lezzetten ama Gokhan sagolsun, yiyeceklere karsi ayri bir meraki oldugundan dolayi gordugu degisik seyleri mutlaka alip tadina bakar. Tabi bir lokma alir almaz cope attigimiz seyler de oldu ama resmini gordugunuz yiyecek o yiyeceklerden degil :) Bu bir cesit "kabak" hatta biraz irice bir kabak. Cig halde kesmesi zor oluyor cunku kabugu  biraz kalin. Simdiii, bu kabagi bicak yardimiyla boydan ikiye boluyorsunuz. Daha sonra bu iki parcayi 200 dereceli firinda ici tamamen yumusayana kadar pisiriyorsunuz (cekirdekleri pistikten once mi cikiyordu yoksa sonra mi tam hatirlamiyorum, neyse:)  Aaaaaaa, oda neee! Catali kabaga surtmenizle kabagin tel tel ayni cubuk makarna gibi olmasi bir oluyor. Makarna gibi istediginiz her turlu sosla yiyebilirsiniz. Ama bizim favorimiz bu kabagi resimde goruldugu uzere kumpir gibi yemekti. Yani kabagi kabugundan siyirip kasar ve tereyagiyla karistirip uzerine amerikan salatasi, ketcap-mayonez, vs. :)  Ayy, canim cekti ama burda yok ki bu kabaktan! Turkiye'de var midir acaba, bilen var mi?




Chicken Biryani' de yine ilk kez Amerika'da tattigim bir lezzet. Oraya gittikten birkac ay sonra Ramazan basladi. Evimize cok yakin bir cami vardi Islamic Community Center. Ramazan'da her cumartesi-pazar iftar verilirdi camide. Bu cami bizim bildigimiz camiler gibi degil, genis bir alana kurulu icinde okul, buyuk bir yemek salonu, piknik alani, basket sahasi, park, vs. var. Iste Hint baharatlarini ilk kez bu camideki iftarda tattim. Bir onceki yazimda bahsetmistim ya hani ac gezdigimden, kokulardan falan. Tabi iftar vakti sonucta karnim cok ac, yemeklerde nefis gorunuyor, bende doldurdum tabagimi. Eeeee ben yiyemiyorum! Baharatlar cok garip daha dogrusu cok kotu gelmisti. Anlayacaginiz tabagim aynen cope! Ama sonra yine benim klasik halim yani, cok sevdim bu baharatlari :) Ozellikle de Hint baharatiyla yapilan Bombay Biryani ve Chicken Biryani  favori yemeklerim oldu. Simdi su satirlari agzimin suyu aka aka yaziyorum :) Ne yazikki bu baharatlari burada bulamadim henuz! Resimde gordugunuz chicken biryani. Icinde salatalik bile var, bir ben yokum yani :) En iyi sonuc paketin arkasindaki tarife tam uyularak aliniyor.  Yalniz tek kotu yani cok aci olusu, ama oyle boyle degil! Bir taraftan gozunuzden yas geliyor, bir taraftan burnunuz akiyor ama kendinizi yemekten alamiyorsunuz :) Hint lokantasi vardi bazen oraya giderdik. Siparisleri alirken sorarlar az acili mi, orta mi yoksa cok mu? diye. Sakin orta acili demeyin, agziniz yuzunuz tutusur valla :) Biz oyle bir gaflette bulunmustukta bir kere :)

not: O zamanlar bir blog acacagimi bilsem daha farkli, guzel fotograflar cekerdim.
not: Koyu renkli yazilara link verdim.

16 yorum:

Tazekahve dedi ki...

Bak biz de öğrenmiş olduk bunları Gökhan sayesinde :),öpüldün canımcım !

busra dedi ki...

Taze kahve, evet bana kalsa ogrenemezdik :) gorusuruz insallah.

Syhn dedi ki...

canım çekti.. nerden bulacağım şimdik..
sanırım acıktım :)

busra dedi ki...

Syhn, vardir insallah orada tuh ne yapsakki acaba :)

balböcükleri dedi ki...

ımmm merak ettim bu lezzetleri

busra dedi ki...

SerpiL, insallah bir gun tadarsin :)
hosgeldin bu arada.

essra dedi ki...

yani bende yeni tatlara meraklıyımdır..olsada yesek..

Syhn dedi ki...

onaylama nerdesin ya hu?

tuuba dedi ki...

Merhaba
Şimdi keşfettim blogunuzu:) okudum hızlı hızlı..
2.5 yıl abd de yasamıs bırı olarak sızden sonra nerdeyse o kadar yasayacak bana tavsıyelerınız nelerdr:) ?
Öncelıkle esımın egıtımın ıcın gıttıgımızı soylıyeyım ama 1.5 yıl kadar..dıl ıcın unıversıtenın sertıfıkalı kursuna yazılmayı dusunuyorum ama sırf bununla kalmak ıstemıyorum,sızce kendıme artılar katmak adına neler yapabılırım bu kadar sure ıcınde...dıl kursum sanırım 6 ay surecekmıs sımdıden baktık..yaz gıbı yolcuyuz hayırlısı ıle..
yanı bır Turk ordan nasıl dolu dolu verımlı bır sekılde ulkesıne doner?
Ya da baska konularda neler soylersınız? yanı deneyımlı bırının tavsıyeleırnı dınlemek ısterım.
Allaha emanet olun

not: Üni.mezunuyum...öğretmenlık...

busra dedi ki...

tuuba, eger amerika'ya gidince evde oturmam dil kurslarina giderim diyorsan eger "ev" secimi onemli. kendimden ornek vereyim, biz Ohio'nun Akron sehrinde kaldik ve bu sehirde toplu tasima yaygin degildi! biz bunu bilmiyorduk tabi, o yuzden evimizi universite yakinlarindan secmedik. eve tasinip yerlestikten sonra anladik ki, araba sart! tabi esim ogrenci oldugu icin bir tane araba alabildik. o arabayla da zaten esim sabah gidip aksam geliyordu. yani anlayacagin toplu tasima yaygin olmadigi icin ve bir tane arabamiz oldugu icin ben 9 ay evde oturdum. cunku yurume mesafesinde ufacik bir market dahi yoktu! hatta 1 yumurta ya da 1 sut icin hafta sonunu bekledigim cok olmustur :) kontratimiz biter bitmez tasindik zaten o evden :) benim tavsiyem, gider gitmez yasayacaginiz sehirde ulasimin nasil oldugunu ogrenip, ev secimini ona gore yapmak.

busra dedi ki...

tuuba, Akron'da universite cevresi hic guvenli degildi uyusturucu, hirsizlik, tecavuz gibi ne kadar pislik varsa hepsi yapiliyordu. tavsiyem, evi tutmadan once polisten kalacaginiz mahallenin guvenli olup olmadigini ogrenmek. bu cok onemli cunku ozellikle eve zorla girip tecavuz olaylari cok oluyordu!

oncelikle ingilizceye odaklanman gerekli sanirim. ingilizceyi iyilestirdikce sonrasinda ne yapacagin zaten sekillenir. ornegin, amerika'ya dil ogrenmek icin gelen arkadasim kursu bitirdikten sonra mastir yapmaya baslamisti.
ilk aklima gelenler bunlar. mail adresim uysal_busra@hotmail.com aklina takilan her soruyu sorabilirsin memnuniyetle yardimci olurum.
gorusmek uzere.

Adsız dedi ki...

Şöyle bir kaldım busracım ya:(( ne o ya cok uzucu tecavuz hemde eve zorla gırıp...ufff dusunmesı bıle acı verırken...Allah yardımcıları olsun...
Canım bız sanırım ılınoıs mı ne o tarz bı yer var:) yazılısı ıle şikagoya:) yakın bır yer hehe..
esımden once gıdenlerden oranın guvenlı oldugunu duyduk ama tabı yanı bılmedıgımız bı yer sonucta...sen bunu dıyınce gozumde kapkara bı abd protresı olustu ufff ıcım daraldı ya..
kurs baslasın sonrası ıcın haklısın orda arastırmak lazım...
ulasım konusunda da haklısın onerılerını dıkkate aldım...
saol canım ben soru geldıkce aklıma sana donmek ısterım..öpuyorum

busra dedi ki...

tuuba, yok yok icin daralmasin :) guvenli bir bolgede yasadigin muddetce bir problem olmaz Allah'in izniyle. Amerika'da adim basi polis gorursun zaten, dedigim gibi polisten kalacaginiz yerle ilgili bilgi alirsaniz rahat edersiniz. gorusmek uzere
hoscakal

Üfürükten Prenses dedi ki...

Çok merak ettim,tatmak istedim :)

ayse dedi ki...

Büşra, niye yazmıyosunn :(

uğurböceği dedi ki...

SLM.DEĞİŞİK TATLARI DENEMEYE KORKARIM.KÖTÜ BİR HUYUM VAR ÖNCE KOKLARIM .KOKUSUNDAN HOŞLANMADIĞIM ŞEYİ YEMEM.AMA RESİMDEKİ HOŞ GİBİ GİBİ