20 Ocak 2010 Çarşamba

Tarafımdan yaşanmış bir hikayedir



Simdi size pismis tavugun basina gelmeyip benim basima gelen bir hikaye anlatacagim. Olay 2006 yilinda Istanbul ve Gebze'de geciyor.
Nişanliyken Gokhan'la yaptigimiz telefon gorusmelerinde, Gokhan bana surekli şu telkinde bulunurdu "baak, hazırla kendini en az 4 yıl burada yasayacagız!". Burada yasayacagiz dedigi yer ise, Gebze. Ben Istanbul'da dogup buyudum, Gebze'ye hic gitmemistim. Gebze'de yerlesim cok kotu, yani carpik kentlesme ciddi boyutlarda. Gokhan bunun farkinda oldugu icin nişanlilik doneminde beni Gebze'ye alistirmaya calisti hep.
Ben de durumu kabullendim tabiii. Yani en az 4 yil kirada oturacaktim. "E ama yeni evleniyorum temiz ev, guzel esyalar isterim beeen, hem insan bir evde en az 4 yil oturacaksa artik kirada oturuyor saymaz kendini" diye dusunerekten evin parkeleri yenilendi, duvarlar satene cevrildi, cerceve-kapi cilalandi. Sonraaa o eve uygun salon- yatak odasi- oturma odasi ve calisma odasi takimlari-mobilyalari alindi. Beyaz esyalar, süsler, perdeler, halilar ve daha sayamayacagim her turlu ceyiz- ev esyasi alindi. Evlenmemize cok az bir zaman kala, toplu olarak gonderilmis bir e-posta Gokhan'a da geldi. Amerika'da bir hoca asistan alacakmis!
Gokhan beni aradi anlatti "ne yapayim, gondereyim mi cv'mi?" diye sordu. Ben de "amaaan koskoca Amerika ya da Avrupa dururken Turkiye'den Gokhan'i mi cagiracaklar!" dedim tabii icimden dedim bunlari, Gokhan'a da "tabi tabi gonder, kaybedecegin bir sey yok sonucta" dedim :)  Birkac sinava girmesi gerekiyordu. Sinav sonuclariyla birlikte cv'sini gonderdiii. Aslinda Gokhan'da benim gibi dusunuyormus yani bu isin olacagina ihtimal dahi vermiyormus :) Bu sebeple de gerekli bilgiler, belgeler, vs. gonderildikten sonra biz bu Amerika işini unuttuk gitti. Hem yakinda dugun vardi ona konsantre olmamiz eksikleri tamamlamamiz gerekiyordu. Hersey tam olmaliydi, eksiksiz! Yoksa nasil evlenirdim! Evet şimdi cok utaniyorum ama ne yazik ki o zaman oyle dusunuyordum.
16.04.2006 geldi catti ve evlendik. Ama o da ne! Evleneli daha 2 ay olmustu ki Gokhan'a bir e-posta geldi Amerika'dan! Kabul edilmis! Hem de hemen gel diyorlar! Ee biz simdi ne yapicaz? Neyse ilk şoku atlattiktan sonra gitmemizin daha iyi olacagina karar verdik. Cunku asistan olarak kabul edildigi icin maas alacakti okuldan ve mastirda yapacakti. Pekiii bu kadar eşya ne olacakti? Dusunduk tasindik beyaz esyalar dışındaki herseyi annemin ust katta kullanmadigi bir odaya ust uste yigmaya karar verdik. Pek mantikli degildi bu fikir ama o an icin baska caremiz yoktu. Sonra Gokhan iş yerinde beyaz esyalari satacagini duyurdu. Hemen bir alici cikti, bir kac ay sonra evlenecek olan arkadasi. Sonra Gokhan'in aklina parlak bir fikir gelmis ve "evdeki butun esyalari sana satayim" demis. Arkadasi nişanlisiyla konusmus, esyalari gormeye karar vermisler. Zaten Gokhan'in bu arkadasi bizim dugunumuze de gelmisti yani eşyalarin daha 2 aydir kullanildigini biliyordu. Yalniz Gokhan bana tum esyalari satalim dediginde  beynimden vurulmusa donmustum! Cunku o kadar esyayi seç, begen, birbirine yakiştir, once aldigin yerden eve taşı sonra da Gebze'deki yeni evine taşı, evi dekore et, vs. Cok ozenmistim ve cok yorulmustum tami tamina 7 kilo vermistim bu surecte. Ama simdi ozene bezene aldigim esyalari baskasina verecektim! Baska caremde yoktu zaten.
Bir aksam esyalari gormeye geldiler, evi de esyalari da cok begendiler ve tamam dediler.  Evin bir de deniz manzarasi vardi vapurlari seyrederdik balkonda oturup kahvaltimizi yaparken ya da cayimizi icerken. Neyse konumuza donelim :) halılar dışında her seyi alacaklardi, cunku kızın halılarını zaten almislar.
Sonra kimin aklina geldi bilmiyorum ama Gokhan ve arkadasi bizim ev sahibiyle konusmuslar. Gokhan'in evden cikacagini yerine arkadasinin gelecegini soylemisler, adam kabul etmis. Yani anlayacaginiz sadece giysi, havlu-ortu, tencere-tabak,halı ve süs esyalarini alip evden ciktik! :(  Duygu yüklü bir andi benim icin ama daha cokta "garip" evet cok garipti!
Evden cikip Istanbul'a gittik, sagolsunlar bu esyalari tasimada kayinvalidem ve kayinpederim bize yardim ettiler. Esyalari annemin evine getirdik. Son bir ayımızı(evliligimizin de 3. ayı oluyor) Istanbul'da ailelerimizin yaninda gecirdik. Bu bir ayın sonunda da Amerika'ya dogru yanımıza sadece ve sadece giysilerimizi alip yola çıktııık. (o esyalar da yaklasık 4 yıldır annemin ust kattaki bir odasini isgal etmekte :))
  Gokhan'in "baak, hazırla kendini en az 4 yıl burada yasayacagız!" dedigi evde 4 ay bile oturamadik :)
Ben yasadigim bu olaydan kendime su dersleri cikardim; kesin konusma, buyuk konusma ve dunya malina cok baglanma.
not: yukaridaki fotograf Gebze'deki evin balkonundan cekildi.


9 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

busra alemsin kız deme kendine öyle :) az evvel ki yorumuna diyorum. Yazını da okuyunca bak yine aynı şey çıkıyor ortaya senin de dediğin gibi herşey fani yani, kısmet değilmiş, ağzınızın tadı olsun yuvanız huzurla dolsun da mekanın ne önemi var değil mi?

Unknown dedi ki...

Konu öylesine tanıdık geldi ki bana :)) Hemen hemen her gün sahibinden.com üzerinde satış yapan yeni evli çiftler görüyorum, kimisi yurt dışına gidiyor, kimisi yeni ve eşyalı bir eve taşınıyor hele bazıları var ki sizin gibi daha yeni evli ve daha 2-3 ay kullanmış eşyalarını satılığa çıkarmış -bunlar boşananlar genelde :( Allah'tan sizin hikaye mutlu sonla bitmiş ve eşyaları hemen elden çıkarabilmişsiniz :)) Bağladığın sonuç da şahane bu arada :))

busra dedi ki...

eda, aynen oyle onemli olan eşlerin arasindaki huzur mekanin bir onemi yok. Allah herkese kocasiyla coluguyla cocuguyla huzurlu, saglikli bir omur nasip etsin.

busra dedi ki...

çiLekLisüt, demek yalniz degilmisim :) evet ya cok sukur biz kolayca elden cikarabildik o konuda hic basimiz agrimadi.

Syhn dedi ki...

ay inanmıyorum ya!!!
herşey nasip kısmet işi baksna özene bezene seçtiğin dekore ettiğin ev komple başkasına yar olyuor.. ama o eşyalar elinizde patlasaydı çok daha kötü olurdu bak 4 sene geçmiş, kim bilir ne halde olacaktı.. aslında ii düşünmek lazımm herşey muntazam şekilde rayına oturmuş!

busra dedi ki...

Syhn, sonradan oyle dusundum zaten 4 yil o esyalar ustuste mahvolurlardi, yani ben onlari zaten kullanamayacaktim en azindan baskasinin isine yaradi :) kismet iste, her seyin hayirlisi.

kahve molası dedi ki...

gerçektenn zor bi durum ama herşey de bir hayır vardır mutlaka ama insanın ilk evi ilk eşyası unutulmaz hala biyerlerinde yaşıyorsundur.

busra dedi ki...

kahve molası, evden ayrilmadan once evi-esyalari kameraya cekmistim. Bazen acip seyrederim :)

uğurböceği dedi ki...

TEK KELİMEYLE KIYAMAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM